Komplex informatikai rendszer bevezetése a Rextra Kereskedelmi Kft-nél

 GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01889

A projektben egy komplex vállalatirányítási rendszer kerül bevezetésre. Jelenlegi ERP rendszerünk nincs összeköttetésben az általunk üzemeltetett weboldallal, célunk, hogy az összes partnerünk az új weboldalon keresztül adja le rendelését. Annak érdekében, hogy az új rendszer tökéletesen lefedje a folyamatokat, vállalatunknál egy előzetes felmérés történt. Ennek alapján lett meghatározva az optimális modul-lista.palyazat-dinamikus-logo-kompakt.png

A helyben telepített modulok: humánerőforrás menedzsment és bérszámfejtés, a a munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow), az elektronikus iratkezelési rendszer, a tudásmenedzsment specializált megoldás, és az adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer.

Felhőalapú megvalósítású alkalmazások: a táv-és munkacsoport támogatás, az internetes megjelenés és az online fizetési megoldás modulok.

A fejlesztés következtében komoly piaci eredményre tehet szert a vállalat. Az internetes megjelenés és az online fizetési megoldás modulok összehangolásának eredményeképpen javul az elektronikus értékesítés eredménye. Az elektronikus iratkezelési rendszer minden modulhoz egységesen kapcsolódik (expediálás, irattározás, digitalizálás, átadás-átvétel, iktatás, rendszerezés, továbbítás és tárolás).

A mobil technikát használó rendszer funkcióinak főbb jellemzői: folyamatos kapcsolattartás lehetősége, egyszerű felhasználó-azonosítás, partner adatok lekérdezése, idő és hely bélyeg küldése, feladatok stb. naplózása stb. A tudásmenedzsment specializált megoldás alapján felhasználó és jogosultság kezelés zajlik, dokumentum-generátor automatizálja az eddig sablon dokumentumon alapuló szövegszerkesztőben manuálisan készített dokumentumok elkészítését, valamint biztonsági mechanizmusokkal és optimalizáló funkciókkal ellátott dokumentumtár hozható létre. A munkafolyamat-irányítási rendszer az egymásra épülő munkaelemek, folyamatok felügyeletét, automatizálását teszi lehetővé. Táv- és munkacsoport elemünk a biztonságos távoli kapcsolat és levelezés, az osztott információ bázis, a dokumentumok elektronikus kezelése, valamint a probléma nyomkövetés köré szerveződik. A humánerőforrás-gazdálkodási rendszer az egységes nyilvántartásán keresztül segít megalapozott döntéseket hozni a céggel kapcsolatban álló minden személyre vonatkozóan. A rendszer webes felületű, minden felhasználó számára könnyen kezelhető, átlátható.

Elemei a személyügyi nyilvántartás, az elektronikus iratkezelés, a cafetéria és az adatszolgáltatások, riportok, jelenések kezelése. A modulok bevezetéséhez a Költségek funkcióban rögzített, a projekt keretein belül igénybe vett szakmai megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatási és tanácsadási tevékenységek /teljesítési igazolás/, (specifikációk elkészítése, tanácsadás, testre szabás, telepítés, konfigurálás, tesztelés, /jegyzőkönyv/ migráció és integráció /migrációs log file/), valamint a projekt keretein belül igénybe vett betanításhoz kapcsolódó oktatási és képzési tevékenységek társulnak /jelenléti ív/.

A fejlesztés során beszerzendő modulok és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások, oktatás és képzés helyben telepített saját szoftverek és felhőalapú szoftverek bérlésére összpontosul. Jelenlegi ERP rendszerünk nincs összeköttetésben az általunk üzemeltetett weboldallal, így az itt leadott rendelések feldolgozása számottevő hasznos időt vesz el kollégáinktól.

Célunk, hogy ne csak az eddig interneten vásárlók, de az összes partnerünk az új weboldalon keresztül adja le rendelését, amely így idő- és felesleges munkaerő veszteség nélkül kerül feldolgozásra az új kialakítású rendszerben.

Helyben telepített saját szoftverek: humánerőforrás menedzsment és bérszámfejtés (egységes nyilvántartásán keresztül segít megalapozott döntéseket hozni a céggel kapcsolatban álló minden személyre vonatkozóan), munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow) (az egymásra épülő munkaelemek, folyamatok felügyeletét, automatizálását teszi lehetővé, biztosítja az adatok megjelenítését, bevitelét és feldolgozását mobil eszközökön, helytől és időtől függetlenül, lehetővé teszi az adatok biztonságos használatát, távoli hozzáférést), elektronikus iratkezelési rendszer (Alapvető elve, hogy magukat a dokumentumokat a szokásosnál lényegesen tágabban értelmezi, így azok közé tartoznak a hagyományos iratokon és levelek felül bármilyen egyéb elektronikus fájlok - fax, email, és egyéb elektronikus dokumentumok is.

A vállalkozás döntése, hogy a bizonylatok közül melyeket kíván a dokumentumkezelő rendszerben (is) tárolni. A szállítói számlák kezelését szinte minden gazdálkodó igényli. Ebben történik a beérkező szállítói számlák iktatása, és igény szerint azok jóváhagyási folyamatának a kezelése), tudásmenedzsment specializált megoldás (felhasználó és jogosultág kezelés, dokumentumok generálása- automatizálja az eddig sablon dokumentumon alapuló szövegszerkesztőben manuálisan készített dokumentumok elkészítését, dokumentumokkal kapcsolatos funkciók/műveletek - jogosultság szint függvényében), mobiltechnikát alkalmazó megoldás (A rendszer biztosítja a folyamatos belső és külső kommunikáció támogatását, valamint, hogy a felhasználó a rendszerbe való belépéskor csak egyszer azonosítsa magát és ezután a rendszer minden erőforrásához és szolgáltatásához további autentikáció nélkül hozzáférhessen.)

Bérlésre kerülő felhőalapú szoftverek: táv- és munkacsoport támogatás (A rendszer lehetőséget biztosít virtuális távoli kapcsolat létesítésére az irodai szerverrel VPN protokoll használatával. A VPN egy virtuális helyi hálózatot hoz létre, helyi hálózati IP cím tartomány használatával, amely független a cég jelenlegi IP tartományától, de a szerveren meghatározhatók azok a route-olások, amik beállításával a benti hálózat szerverei elérhetővé válnak.), internetes megjelenés, online fizetési megoldás (az online értékesítést segítik).

A szerzödő támogatás összege: 22 627 200 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 40 %
 
a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

 

Projekt azonosító: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01889

palyazati_plakat.png